Şırnak’ta 13 askerimizin şehit olması yüreğimizi dağladı
ırnak’ta 13 askerimizin şehit olması yüreğimizi dağladı
ırnak’ta 13 askerimizin şehit olması yüreğimizi dağladı
“Çiftçilerimizle, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Ankara’da buluşuyoruz”
Bitkisel üretime yönelik; kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, toplam 26,8 milyar dolarlık dünya peynir ihracat piyasasında, 162 milyon dolarlık peynir ihraç edebildiğini, bunun ülke potansiyelinin çok altında olduğunu bildirerek, “şu ana kadar tespit edilen 193 çeşit peynir üretimiyle adeta bir peynir cenneti, inek sütü üretimde 10’ncu, koyun sütünde 2’nci, keçi sütünde 8’nci, manda sütünde 9’ncu olan Türkiye, peynir üretimini de iki-üç, ihracatını ise peynir çeşitlerini dünyaya tanıtarak en az 8-10 katına çıkarabilir” dedi.
“Çiftçimizi, özellikle de kadın çiftçilerimizi eğitmeden verimlilik sağlanamaz. Bu gerçekten hareketle ülke çapında ‘Kadın Çiftçi Eğitimi’ programını sürdürüyoruz”
“Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantıları, Van, Eskişehir, Diyarbakır, Adana, İzmir, Samsun, Edirne, Antalya, Malatya, Bursa, Konya ve Gaziantep olmak üzere toplam 12 ilde gerçekleştirilecek.
TZOB Eğitim Semineri’nde Oda Başkanlarına hukuk, odalar organizasyon, muhasebe, personel, tescil, SGK, aidat uygulamaları, ZOBİS ve bilgi işlem uygulamaları, medya ve medya ile ilişkilerin yönetimi, teftiş ve yönetimde protokol konularında ayrıntılı bilgi verildi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde buzağı ölümleri son derece sınırlı düzeyde yüzde 5’in altında gerçekleştiğini, buzağı ölümleri önlemesinin ekonomiye 3,9 milyar lira, yarı yarıya azaltılmasının 2 milyar liraya yakın bir kaynak kazandıracağını belirtti.
“Türkiye’de yetişen 10 bin bitki var. Ülkemizin 13 katı büyüklüğündeki Avrupa kıtasında Türkiye’den az, 2 bin 500 endemik bitki var. Kıymetini bilelim”
“Tarladan sofraya gıda israfı gelişmiş ülkelerde yüzde 40’ı buluyor. Türkiye’de tarladan sofraya gıda israfının yüzde 25-30’larda kaldığını kabul etsek bile israf edilen gıdayla Suriye kadar, 20-25 milyon insan açlıktan kurtarılır”